Tercera #RFEF5 23-24. Jornada 25. UE RAPITENCA - UE CASTELLDEFELS: 0-1. Es manté 'l'estat de gràcia' a domicili

Dilluns, 18 Març 2024 11:49
La UE Castelldefels segueix en estat de gràcia lluny d'Els Canyars, i ahir al migdia va sumar el seu cinquè desplaçament seguit puntuant (amb tres victòries i dos eempats), en sumar de tres en tres a La Devesa, casa de la UE Rapitenca. Després d'un creixent primer període, desnivellat gràcies a un gran gol de Kilian (27'), a la represa va tocar patir, neguit que l'equip va saber gestionar per a sumar un 'ple' cabdal.

Imatges: UE Rapitenca

Equilibri inicial fins al molt bon gol de Kilian. Notable final de primer temps. La Rapitenca es queda amb 10 al límit del descans

La vuitena visita del Castelldefels al Municipal de La Devesa de La Ràpita en partit de Tercera Divisió es va saldar amb el quart triomf groc en aquelles contrades, mantenint-se doncs l'excel.lent tó competitiu que acompanya la nostra esquadra a domicili en el que portem del 2024. Encadenem ja cinc desplaçaments sens perdre ni encaixar gol.

Miki Carrillo va presentar a terres montsianenques tres novetats a l'onze inicial en relació al format set dies abans contra el Prat als Canyars, caient-ne Álex Alba, Blasco i Kike Ramírez en detriment de Salcedo, Dani Sánchez i Manu González. Al davant, una Rapitenca que encadenava cinc victòries seguides a casa i que no perdia davant la pròpia parròquia des del novembre. El duel va començar igualat, amb una Rapitenca que va sortir decidida a fer-se amb el control a còpia de molta i pacient 'possessió', i constants combinacions interiors, davant un Castelldefels ordenat al darrera i amb l'objectiu definit de sorprendre en transició, tot apostant per la velocitat de Fran Orellana i Kilian i el 'bon peu' d'Acedo en la generació de joc. Així les coses als primers 10-15' cap dels dos equips va crear ocasions especialment clares, i només una notable acció personal de Kilian (8'), qui després de superar dos contraris va estavellar el seu xut en les cames defensives, un xut de Fran Orellana (10') -aprofitant una precisa passada profunda d'Acedo-, desviat a córner per un defensor blau, i un colpeig llunyà d'Airam (11'), resolt amb una àgil estirada per Antonell, van oferir notícies ressenyables en les àrees contrincants.

RAPITENCAUEC4

Amb el pas dels minuts, però, la dinàmica del partit va començar a afavorir el nostre equip. La Rapitenca 'teixia' amb perseverança i arribava amb relativa freqüència a les immediacions de l'àrea groga, però un cop allà no acabava de tenir la fluïdesa desitjada per acabar jugades davant una seriosa UEC, que a poc a poc anava estirant línies i gaudint de més presència en camp rival. Reforçant aquesta sensació, al 27' arribaria el 0-1. Una acció derivada d'un primer refús en servei a pilota aturada va caure a peus de Kilian, qui després de controlar, part esquerra de l'àrea, i tirar un gran 'canyo'. va guanyar-se l'espai resseguint la frontal en horitzontal fins a etzibar un xut ras i col.locat i allotjar la bimba al fons de la xarxa, enganxada al pal. Gran gol de l'hospitalenc, el 9è del fill d'en Villa amb la nostra samarreta. La diana va comptar amb la ràpida resposta d'uns locals que al 30' van ser a prop de l'empat en una rematada al pal de Pachu a la sortida d'un córner, avantsala d'un tram final de primer temps 'd'intercanvi de cops' però amb bones perspectives grogues.

Acedo (34') va fer lluir Dan Reverté amb un xut llunyà, insistint els locals a pilota aturada amb més rematades com per exemple l'assajada per Escudero (40'), un cop de cap atrapat per Antonell en el servei d'una falta lateral. Precisament Escudero va ser el gran protagonista dels minuts previs a la pausa ja que al 44' va ser expulsat -doble amonestació- i a partir d'aquí els nostres, en l'afegit, van rondar el 0-2 en les botes de Fran Orellana (46'), xut que va fregar el pal aprofitant una pilota solta dins l'àrea, i en les de Kilian (47'), en una falta enganxada a la frontal, atrapada per Dan Reverté. Al descans, mínim avantatge visitant.

Segon temps de domini blau i patiment a pilota aturada. El Castelldefels resisteix i els 3 punts 'volen' cap als Canyars

Després del més que posiitiu tram final de primer temps, amb gol a favor i expulsió rival, les perspectives de cara a la represa s'albiraven prou esperançadores per a la UE Castelldefels, però el guió que van seguir els segons 45' va distar d'allò més del que es podia esperar.

El tècnic local Jordi Martín va moure fitxa tot sortint del descans, introduint Àlex Forés i Àlex Samper en detriment de Gerard Verge i Ian Arques, tancant amb tres al darrera amb la idea de seguir pressionant amunt i buscar amb la major verticalitat possible l'àrea groga. El Castelldefels, amb un més, havia de cercar de posar-hi pausa amb la pilota als peus per a 'refredar' la presumible sortida impetuosa rival, però malauradament això no va ser possible. La Rapitenca, tot i jugar amb un menys, va encetar el segon acte imposant un alt ritme, i tant és així que al primer quart d'hora es va fer amb el domini total de la situació davant una UEC imprecisa i que no era capaç d'enllaçar un grapat de passades seguides per aprofitar els espais existents. Antonell va erigir-se llavors en protagonista amb dues notables intervencions, la primera a xut de José Carlos (48'), atrapat en estètic vol, i la segona desviant amb reflexes una nova rermatada de cap a la sortida d'un córner de Pachu (55'). Els nostres ni tenien la bimba ni se sentien còmodes sense, intensificant-se la sensació de predomini rival gràcies als constants serveis a pilota aturada propers a l'àrea que generaven. Amb bons llençadors i jugadors alts i potents cercant les rermatades, el quadre ebrenc va mostrar-se con un bloc prou poderós en les accions d'estratègia, que es van convertir en font constant de preocupació durant el segon període.

RAPITENCAUEC2

Superat l'equador del segon temps el neguit no cessava, ja que la Rapitenca seguia insistint a la recerca de l'1-1. I és que com va reconèixer Miki Carrillo en roda de premsa, l'equip no va entrar bé al segon temps, i durant el gruix del mateix no va ser capaç de generar cap 'ui', ni tan sols mitjançant alguna contra aÏllada. Així, i amb un bon arsenal ofensiu disponible sobre la gespa, els de La Devesa no tenien cap intenció de rendir-se. Amb tot per decidir vam entrar al darrer quart d'hora, convertint-se cada servei de falta o cada córner executat per José Carlos -que no van ser pocs-  en un enorme maldecap per a la defensa UEC. Entre Antonell, els refusos 'in extremis' duts a terme des l'atenció i la concentració, com per exemple el Dani Sánchez (79') evitant una rematada franca de Barragán al segon pal, i la poca precisió blava a l'hora de buscar les rematades, fins i tot en accions clares de transició com per exemple les finalitzades per Pachu (74') i Adam (82'), vam anar capejant el temporal. Només a partir del 85' la UEC va ser capaç de generar situacions de perill a la contra, amb la Rapitenca completament 'bolcada'. Kilian (88'), rematant de cap per sobre del travesser, un pèl forçat, una centrada de Pablo Franco, i Kike Ramírez (89'), qui va cuallar una notable actuació en la notable mitja hora llarga que va disputar, després d'una nova transició amb passada final d'en Pablo, la van tenir, evitant Dan Reverté que el xut d'en Kike acabés dintre.

Tanmateix, el matx no estava tancat ni molt menys i a l'afegit va tocar patir, i de quina manera. Els blaus van arraconar la UEC en camp propi a còpia, com no, d'accions a pilota aturada, i de fet al 93' Álex Alba gairebé es marca un desafortunat autogol en un intent de refús que va tocar la part externa del pal. L'equip, però, va resistir, sumant 3 punts d'or, i més tenint en compte la resta de resultats de la jornada. Ja encadenem cinc desplaçaments sense perdre ni encaixar gol fora de casa, dada espectacular. Ara toca tornar a guanyar a camp propi per a comprimir encara més una zona baixa de la classificació que serà no apta per cardíacs en la lluita per a evitar el descens. Proper rival, el Reus Reddis als Canyars. Enhorabona, equip! #SomHiGrocs

FITXA TÈCNICA

La Devesa (La Ràpita), 700 espectadors

UE RAPITENCA: Dan Reverté; Xavier Samper, Carlos, Escudero, Mousa, Pachu, Gerard Verge (Àlex Samper, 46'), Ian Arques (Àlex Forés, 46'), Bryan (Barragán, 38'), José Carlos i Airam (Adam, 78')

UE CASTELLDEFELS: Antonell; Dani Sánchez, Marimon, Salcedo, Juanito, Rubén, Carlos (Álex Alba, 89'), Manu González, Acedo (Kike Ramírez, 53'), Fran Orellana (Pablo Franco, 78') i Kilian

Àrbitre: RUIZ NÚÑEZ; TG: Xavier Samper, Escudero (2) // Carlos; Expulsat ESCUDERO (44')

Gol: 0-1: KILIAN (27')

Llegir 142 vegades Darrera modificació el Dilluns, 18 Març 2024 12:52