Tercera #RFEF 22-23 (Grup 5). Jornada 21. UE CASTELLDEFELS - CF BADALONA: 1-0. Tres més per a seguir ben amunt

Dilluns, 13 Febrer 2023 11:04

La UE Castelldefels va retornar ahir diumenge al camí de les victòries després de superar el Badalona, per la mínima, als Canyars (1-0). Els de Miki Carrillo en van tenir prou amb un solitari i matiner gol de Carlos Cano per a derrotar un rival que no va donar el seu braç a tòrcer en cap moment.

Imatges: Piero Álvarez

Carlos Cano inaugura el marcador per la via ràpida. Adequada gestió de la renda fins al descans

Gairebé 20 anys després del seu últim duel corresponent a la Tercera Divisió, als Canyars, UE Castelldefels i CF Badalona es retrobaven al nostre estadi, i fent bona la dita, a la 'tercera va anar la vençuda', ja que després d'un empat i d'una victòria badalonina va arribar el primer triomf groc en aquests enfrontaments.

Miki Carrillo va presentar contra els escapulats dues novetats a l'onze inicial en relació al disposat d'entrada a Vilafranca, caient-ne el sancionat Eslava -primer partit que es perdia en tot el curs- i Fran Orellana en detriment de Segura i Carlos Cano. I les coses no podien començar millor. Després del preceptius compassos inicials e 'tempteig', la primera arribada de perill de l'encontre va acabar en gol. Corria el 6' quan una incursió de Salamanca des de la mitjapunta va generar una pilota solta, que va ser engaltada de primeres, des de la part dreta de l'àrea, per Carlos Cano. El mitjà de la nissaga la va clavar per l'angle superior dret de la porteria de Froi Leal, amb un potent colpeig, obrint el marcador de manera inepelable. Tercer gol del curs d'en Carlos.

2023 02 12 UEC VS CF BADALONA 51

El ràpid avantatge adquirit va situar el partit en un escenari prou interessant per al Castelldefels, que amb el gol al 'sarró' va 'vaure com el Badalona es feia amb les 'regnes', amb el domini territorial vaja, en un guió que, com bé sabem, no li és gens 'incòmode' al nostre equip -ans al contrari- per les opcions de transició i contres que del mateix se'n deriven. Els de Santi Álvarez van reaccionar bé a l'1-0, signant els seus millors minuts entre el 15' i el 30', amb molta 'possessió' a la 'sala de màquines', però tanmateix amb poc puntx final. Així, el Castelldefels, a còpia 'd'ofici', serenor i sacrifici defensiu va anar solventant els atacs rivals. L'home més incisiu dels visitants va ser el punta Suzuki, qui va efectuar les dues úniques -i molt tímides i desviades- rematades badalonines abans del descans -amb la dreta al minut 11' i de cap al 33'-, mostrant-se igualment participatius els laterals -Arnau i Mati-. Antonell (22') va atrapar en dos temps una centrada perillosa de Mati amb Khalid amb la 'canya a punt'.

El tram final del primer temps va tenir poca continuïtat degut a diverses interrupcions relativament llargues, fet que va derivar en què, fins al descans, no passés gairebé res. A nivell ofensiu, en clau UE Castelldefels, gol a banda, Padilla i sobretot Carlos Cano van ser els grocs més destacats, tot i que d'opcions de perill no en van crear més. Blasco (40') ho va intentar amb un xut llunyà després d'una interessant transició, perdent-se molt per sobre de la porteria visitant. Al descans, 1-0.

Control groc. El partit guanya en intensitat i emoció conforme ens apropem al 90' però l'1-0 no es mou

Superada la pausa als primers 20-25' de la represa el joc va seguir uns paràmetres similars als del tram final anterior, amb un Badalona que tenia més bimba, però amb poca profunditat i cada cop menys precisió. Com reconeixeria Santi Álvarez en roda de premsa, els seus homes van pecar en molts moments de certa preciptació en la presa de decisió i en aquest sentit l'experiència UEC i la gran solvència defensiva mostrada pel nostre equip durant la major part del curs, també ahir, van ser 'esculls' gairebé insuperables pel jove equip visitant.

Les coses es van començar a animar una mica tot coincidint amb les primeres 'finestres' de canvis. Els foraster van optar per intoduir més pòlvora ofensiva, mentre que el Castelldefels va refrescar l'equip en les diferents línies, tot i que en part per necessitat, ja que Álex Alba -que encara no ha fet 'net' de la luxació de dits produïda el dia del San Cristóbal- no va poder seguir, sent reemplaçat per Sergi Barjuan. Fran Orellana va substituir Padilla. Just després de totes aquestes permutes el Badalona va generar la seva primera ocasió veritablement ressenyable de l'encontre, quan Khalid (62'), amb poc angle, des de la part dreta de l'àrea, va fer lluir Antonell amb un potent xut que va refusar com pertoca el porter groc. La resposta local no es va fer esperar, i pràcticament en la seva primera intervenció Fran Orellana va teixir una molt bona contra amb Carlos Cano (63'), que ser ben a punt de fructiicar amb perill, impedint-ho la intervenció defensiva 'in extremis' del central Salcedo.

2023 02 12 UEC VS CF BADALONA 58

Aquestes dues accions van trencar una mica l'atonia en què havia entrat l'encontre, sent l'avantsala d'una recta final amb més coses a explicar, en gran mesura pel neguit i la incertesa que sempre genera un 1-0. El Badalona ho intentava però no acabava de concretar en fets tangibles el seu joc, mentre que el Castelldefels seguia 'a la seva' i introduint cames fresques des de la banqueta, apareixent Pablo Franco i Kevin Díaz, jugadors que li van donar més aire físic a l'equip, especialment en el cas d'en Pablo, molt actiu i encertat en el quart d'hora llarg que va disputar. Així les coses a la recta final els forasters van voler donar un pas endavant, a còpia d'acumular homes ofensius en zona ofensiva -Carlos, Suzuki, Walid i Zaid-. Pablo Franco (73'), va assajar un bon xut a porta des de la part esquerra de l'àrea, atrapat per Froi Leal, responent Antonell amb una oportuna sortida, al límit de l'àrea, per a refusa amb el peu dret una perillosa passda que cercava Khalid. Als darrers minuts va tocar fer un últim esforç defensiu, amb un Badalona que va posar l'ai al cor de la parròquia local dues accions separades per minut i mig. Al 84' Zaid va disposar d'un xut de falta proper a l'àrea que es va perdre per sobre del travesser, mentre que al 85', la més clara, una centrada des de la dreta va ser a punt de trobar la rematada de Walid, però afortunadament el 9 blau no va contactar amb la bimba.

Amb el matx 'trencat' els espais es van multiplicar, i tant va ser així que al 88' la UEC va perdonar el segon, quan una gran acció personal de Fran Orellana va culminar amb una passada 'filtrada' millor encara per a Kevin Díaz. El punta groc, però, absolutament sol davant Froi Leal, no el va poder superar quan gairebé es cantava el gol. A destacar, del 'rush' definitiu, el debut del jugador del filial, Ferran Chacori. Al final, i després d'un afegit de 3 minuts, Fonts Alabau va decretar el final. Nou triomf d'un Castelldefels que, fent un partit més pràctic que vistós, i superant les diferents adversitats en forma de baixes que va patir, va seguir sumant de tres en tres contra un rival molt perillós a domicili. Gran feina col.lectiva. L'equip arriba a l'aturada del proper cap de setmana en un gran moment i en el proper encontre se les haurà en un camp sempre difícil, contra un rival, també a l'alça, com és a Fundació Esportiva Grama a Santa Coloma. Fantàstica feina, nois! #SomHiGrocs