Jornada 28. CE EUROPA - UE CASTELLDEFELS: 2-1. Gran reacció sense premi

Diumenge, 05 Març 2017 19:57
Valorar aquest article
(0 vots)

La UE Castelldefels ha retornat aquest migdia al camí de les derrotes en caure per 2-1 al Municipal Nou Sardenya, casa del CE Europa. Els grocs han acabat 'pagant' un quart d'hora fatídic, el previ al descans, tram en què han encaixat dos gols derivats d'accions a pilota aturada. Els grocs han trigat a reaccionar però ho han fet a la represa, retallant distàncies gràcies a un nou gol de Jordi Cano i quedant-se a les portes de l'empat, incloses dues rematades a les fustes. Com diu el tòpic, els locals han acabat 'demanant l'hora', però malauradament pels nostres interessos els 3 punts s'han quedat a casa. Imatges gentilesa del mestre Àngel Garreta (www.ceeuropa.cat)

Mitja hora inicial igualadíssima. A partir de l'1-0 els entrebancs se succeeixen, cau el segon i el descans esdevé bona notícia

Després d'una llarga absència, gairebé 3 anys, la UE Castelldefels tornava avui al Nou Sardenya per a disputar una nova edició del que podem considerar un 'clàssic contemporani' de la Tercera Divisió, si més no dels darrers tres lustres, i malauradament, i com havia succeït en els últims dos duels entre aquests dos equips amb l'Europa com a local, els tres punts s'han quedat a casa.

Miki Carrillo ha presentat al Carrer de les Camèlies una única novetat respecte a l'onze que va formar d'entrada contra el Palamós, caient-ne Makaay en detriment d'Isaac Maldonado. Els altres 10 eren exactament els mateixos protagonistes. Separats per només tres punts, escapulats i grocs necessitaven el triomf com 'aigua de maig', raó per la qual durant el primer terç d'encontre aquesta 'urgència' s'ha deixat sentir, ja que la intensitat i la lluita per cada pilota s'han imposat a l'elaboració o la precisió. Conseqüència: domini altern i escasses aproximacions de perill a les àrees rivals. Varona (4') i Óscar García (7'), un per barba, han protagonitzat els primers intents, sense cap perill per a Manu Martín i Fer respectivament, preludi d'uns minuts en què l'Europa (entre el 10' i el 20') ha insistit a còpia de serveis de cantonada i en què el Castelldefels (entre el 20' i el 30') ha reaccionat amb major serenor amb pilota i el primer xut entre pals del duel, un colpeig de falta, des de la part d'atac de Jordi Cano, tancat amb cama esquerra, que ha obligat el porter gracienc a enviar la pilota a córner (25'). Quatre minuts abans d'aquesta opció arribava la primera adversitat del partit en clau UEC: Isaac Maldonado, amb problemes musculars, deixava el seu lloc a Toti.

F5

Amb l'equilibri per bandera hem superat la mitja hora, i just deixar enrere aquest 'llindar' el partit ha començat a canviar de debò. Corria el 31' quan una pilota penjada a l'àrea groga, en acció d'estratègia, ha derivat en un refús caigut a la part dreta, a peus d'Álex Cano, qui després d'un primer intent no reeixit, a la segona s'ha tret de la màniga una gran centrada, com si es tractés d'un extrem, que buscant el cor de l'àrea ha trobat el seu vell company de 'fatigues' Alberto, qui amb el cap ha batut Manu Martín. Gol de gran plasticitat teixit entre els centrals locals davant una UEC un pèl massa tova. L'1-0 ha donat pas a un tram final de primer temps per oblidar en clau castelldefelenca. Els de Carrillo han desaparegut completament del partit davant d'un rival que ha vist clarament que 'podia fer sang', apretant a la recerca del 2-0. Alegre (36'), providencial, ha evitat el gol de Dani Pujol, amb un Castelldefels cada cop més aclaparat, i només dos minuts més tard de la segona substitució marinera -Óscar, també amb problemes físics, ha estat reemplaçat per Bauli al 38'-, l'Europa ha ampliat distàncies. Un servei de cantonada executat per Fran Bea des de la dreta d'atac ha estat enviat al fons de la xarxa per Xavi Civil, qui sense gaire oposició ha batut Manu (40'). I encara gràcies. Per què? Doncs perquè al 44' els de Joan Esteva han rondat el 3-0 en un servei de falta proper a l'àrea, executat per Fran Bea, al que ha respost amb un gran vol Manu Martín. Els tres cops de xiulet de García Rosel han estat entesos com una 'benedicció' per tota l'expedició UEC.

L'Europa comença millor, però el Castelldefels reacciona, redueix distàncies, envia dues pilotes al pal i genera d'altres ocasions per al 2-2, però aquest no arriba

El panorama, com veiem, no semblava especialment esperançador pel Castelldefels en temps descans, però al futbol pot passar de tot i amb dues dianes de diferència, marcant-ne una, les coses podien canviar. Sí que és veritat però que els primers 10' de la represa no ens han donat massa arguments per a ser optimistes, ja que l'Europa ha sortit decidit a encarrilar definitivament el duel per la via ràpida, i així, entre el 46' i el 52' ha disposat de tres bones situacions per ampliar la renda: als 38 segons, Dani Pujol ha fet lluir Manu a passada de Xavi Civil; al 48' un xut llunyà prou intencionat de Fran Bea l'ha tornat a enviar a córner el porter; i al 50' també Fran Bea, de falta, no ha precisat en un colpeig situat en bona posició.

El Castelldefels no era capaç de desempallegar-se del domini escapulat, raó per la qual Miki Carrillo ha optat per moure la banqueta de manera diligent i al 55' Jaume ha ocupat el lloc de Jorge Sánchez. Dos minuts més tard Alberto (57') veia com el col.legiat li anulava un gol per fora de joc en una altra acció d'estratègia, però curiosament aquesta situació ha estat una mena de 'punt d'inflexió' a l'encontre, curiosament, quan més i millor semblava tenir-lo controlat l'Europa. Ras i curt, a partir del 60' el Castelldefels ha donat el pas endavant que necessitava si volia treure quelcom de positiu del Nou Sardenya. Aquesta millora, basada amb una major aparició tant de la medul.lar, com de les bandes, destacant la feina d'homes com Joan Inés, Alegre, Toti o Jordi Cano, ha tingut una ràpida 'plasmació' en fets, ja que al 63' ha arribat el 2-1. Una gran recuperació de Joan Inés en camp gracienc ha propiciat que el gavanenc dibuixés una espectacular passada interior cercant la desmarcada de Jordi Cano, qui sol davant Fer l'ha batut amb un ajustat xut creuat. 4t gol del curs per a en Jordi, que ja és el màxim golejador mariner 16-17 ex aequo. El Castelldefels tornava a creure.

I déu n'hi dó si hi ha cregut. Entre el 66' i el 75' aproximadament els de Miki Carrillo han buscat el 2-2 sense embuts, amb futbol ofensiu desacomplexat -en la nostra opinió, el millor, qualitativament parlant, del que portem de curs a domicili-, i la realitat és que no han trobat l'empat a 2 'de miracle', succeint-se les ocasions. Sergi Moreno (66') -gran feina novament-, ha fet lluir Fer en acció anul.lada per fora de joc; Jordi Cano (67'), llegint una profunda passada llarga, ha vist com el porter local desviava el seu xut, amb poc angle, des de la dreta de l'àrea; i novament el menut dels Cano, magnífic en aquells minuts, ha posat l'ai al cor de la parròquia local amb un espectacular colpeig de falta, part esquerra d'atac, buscant superar la tanca per fora, que s'ha estavellat al travesser. (68') La continuació de l'acció ha acabat amb una gardela seca de Joan Inés que ha anat a parar a la base del pal.

F10

El Castelldefels ni podia ni devia rendir-se, però superats aquests esmentats 10 minuts de rauxa, el partit, sense perdre l'emoció, s'ha tornat a equilibrar una mica, amb un Europa que després d'una bona estona ha generat alguns atacs intencionats, destacant un xut d'Abel Rita (75') -lleugerament desviat-, sense que el Castelldefels li perdés la cara ni molt menys. De fet Bauli (77') ha provat un xut des de dins l'àrea que s'ha perdut a la dreta de Fer, i Jaume (80') ha estat a punt de 'caçar' al segon pal una volea de l'omnipresent Jordi Cano en una acció plena de rebots. En aquest tram, per cert, l'expedició groga ha protestat sensiblement una decisió de García Rosel, que no ha estat altra que la de no mostrar la segona amonestació a l'ex UEC Joel, qui havia vist la primera al 69', després d'una clara infracció sobre Alegre. L'àrbitre gironí s'ha fet el 'suec', tot i que reglament en mà la segona groga era evident. La fidel parròquia escapulada estava patint, i de quina manera, en una recta final que l'Europa ha sabut gestionar a còpia de canvis, per a trencar una mica el ritme, conscient que el Castelldefels cercava el 2-2 amb tota l'artilleria possible i prenent riscos. Al 87' Javi Morales, intent de volea dins l'àrea, no ha pogut enganxar una pilota que podia generar perill, responent Xavi Civil en la contra conseqüent amb un xut enganxat al pal. El mateix Civil, ja al 90', ha perdonat el 3-1, amb el Castelldefels 'bolcat', però la seva volea, a centrada de Campoy, s'ha perdut desviada quan pràcticament es cantava el 3-1.

Al final, però, i malgrat que els nostres s'hi han deixat la pell fins al darrer segon, l'ansiat 2-2 no ha arribat. Un quart d'hora fatídic, doncs, ens condemna, tot i que cal quedar-se amb els aspectes positius que ha tingut el partit d'avui, especialment la darrera mitja hora, que en la nostra opinió ha estat la millor estona de futbol del Castelldefels 16-17 fora de casa, del que portem de lliga. Aquest és el camí a seguir en la recerca de la permanència. Després d'aquesta jornada seguim 17ns amb 27 punts, a l'espera de rebre diumenge un rival directe com el CE Sabadell B. SOM-HI UEC!

FITXA TÈCNICA

Nou Sardenya, 700 espectadors

CE EUROPA: Fer; Joel, Alberto, Álex Cano, Rubén Canelada, Uri, Varona (Denis Coch, 90'), Fran Bea (Campoy, 88'), Dani Pujol, Abel Rita (Eric Reverter, 82') i Xavi Civil

UE CASTELLDEFELS: Manu Martín; Marc Martínez, Javi Calvo, Javi Morales, Alegre, Jorge Sánchez (Jaume, 55') , Joan Inés, Óscar García (Bauli, 38'), Isaac Maldonado (Toti, 21'), Jordi Cano i Sergi Moreno

Àrbitre: GARCÍA ROSEL; TG: Joel // Javi Calvo, Javi Morales, Jordi Cano

Gols: 1-0: ALBERTO (31'); 2-0: XAVI CIVIL (40'); 2-1: JORDI CANO (63')

MINUT 91

JOANESTEVA1

JOAN ESTEVA: Entrenador CE Europa. "Estem acostumats a patir, fins i tot quan el partit se't posa de cara. Ens posem 2-0, al principi de la segona podem sentenciar, però no ho fem i qualsevol errada ens penalitza, tal i com ens succeït avui. A partir d'aquí entren nervis, ansietat i pesa la necessitat de guanyar. Tanmateix, hem tirat els 3 punts endavant, que ha estat el millor del partit d'avui, donada la importància del que teníem de joc. Hem tingut una estona de bon joc i ocasions, tot i que hem patit més del que hauríem d'haver patit per tal com ha anat el partit. En aquesta lliga no hi ha treva. S'ha de seguir sumant. Molts equips en pocs punts. Aquí tothom apreta i quan se suma no val cap moment de relaxació. La necessitat dels punts i els nervis de la situació que vivim fan que els rivals siguin conscients que quan rebem un gol patim bastant per tot plegat, i evidentment aquesta 'guerra de nervis' existeix, però partits com el d'avui ens serveixen per a créixer i tenir clar que podem gestionar també aquestes situacions. Estic satisfet amb la bona estona de futbol que hem fet, però el que hem d'intentar és que aquestes estones durin més. El partit fins al gol ha estat totalment equilibrat, però l'1-0 ens ha donat confiança i hem jugat bé, amb paciència i sortint amb qualitat de la pressió. Teníem el partit controlat i generant ocasions. No puc posar ni un 'però' a l'actitud, ja que han apretat les dents fins al final. A casa és veritat que ens ha costat massa durant tota la temporada, i per això aquí a casa intentarem fer l'equip més fort, com hem de procurar aconseguir-ho també fora".

F4

MIKI CARRILLO: Entrenador UE Castelldefels. "Anar al descans perdent per 2-0 en un partit en què durant la primera mitja hora no ha passat res, és dur. Havíem treballat durant tota la setmana en les accions d'estratègia, però encaixem dos gols en una falta lateral i un córner, badades-errades que hem pagat amb la derrota. El tram final de la primera part ha estat molt dolent, pels gols i també pels problemes físics que hem patit. La inèrcia negativa amb la que hem finalitzat el primer temps s'ha mantingut al començament de la segona, però en no encaixar el tercer érem conscient que un gol ens 'ficava' novament al partit i l'hem aconseguit. I penso sincerament que a partir del 2-1 hem estat superiors a l'Europa, amb ocasions clares, dues pilotes al pal i una molt bona imatge. Només ens ha faltat el 2-2. La segona part ha estat magnífica i aquest és el camí. Toca aixecar-se, recuperar-nos i pensar ja en el Sabadell B. Tanmateix és un llàstima perquè en el còmput global, d'aquest partit, un punt hagués estat just, però el futbol són gols i n'hem marcat un menys que l'Europa. Hem donat la cara fins al final, lluitant al màxim, tal i com hem comentat en temps de descans. No ens podem permetre no fer-ho si volem salvar la categoria. Els joves ens han donat molt avui i hen de mantenir aquesta progressió. Tot i que el 2-1 ha posat nerviós l'Europa, les concessions prèvies amb el 2-0 ens han acabat penalitzant massa. Dos canvis per lesió al primer temps sempre et condicionen, però és futbol i són circumstàncies que es poden donar, tot i que els jugadors que han entrat des de la banqueta han aportat molt també i el que sí que hem d'esperar és que no siguin problemes massa greus i puguem comptar amb ells el més aviat possible"

Llegir 2884 vegades Darrera modificació el Diumenge, 05 Març 2017 21:39